Tannimplantat

Erstatter manglende tannrot, og er et godt alternativ til bro og protese. Laget av titan og zirconium, som settes i kjevebenet som en kunstig rot.

Et alternativ til bro og protese kan være tannimplantat, som brukes til å erstatte en manglende rot. Denne har en rot av titan, med en kunstig tann festet til implantatet. Fordi tannimplantater krever en eller flere kirurgiske prosedyrer, må du få grundig evaluering før behandlingen kan starte. Dette inkluderer en klinisk og en røntgenologisk evaluering.

Implantatproteser

Et implantat er en titanskrue som erstatter roten av en manglende tann. Denne titanroten fungerer som et anker for å holde den kunstige tannen (kronen) på plass og gir deg en «ekte tann».

Det blir foretatt en grundig, klinisk og røntgenologisk kontroll for å evaluere om implantatbehandling er det rette valget for deg. I noen tilfeller vil det være behov for samarbeid med en spesialist som utfører deler av behandlingen.

Implantatkirurgi

Tannimplantater settes kirurgisk i kjevebenet, hvor de erstatter røtter til manglende tenner. Disse er veldig vevsvennlige og vil gro fast i benet. Dette er et kirurgisk, smertefritt inngrep, som regel med lite smerte og få komplikasjoner i etterkant.

 

  • Din skadede tann fjernes.
  • Kjevebenet får tid til å tilhele, før titanimplantatet installeres.
  • Implantatet trenger så å gro fast i benet før det kan belastes. Dette tar to til fem måneder.
  • Etter tilheling blir implantatet skannet, og krone eller bro fremstilles.