Implantat behandling

Et alternativ til broer, partiell eller hel protese, kan være tannimplantater som brukes til å erstatte en manglende rot med en kunstig rot av titan, og en kunstig erstatnings tann som er festet til implantatet. Fordi tannimplantater krever en eller flere kirurgiske prosedyrer, må du få grundig evaluering før behandlingen kan starte. Dette inkluderer en klinisk evaluering samt en røntgenologisk evaluering.
FILLINGS, INLAYS AND ONLAYS

Implantat Proteser

Et implantat er en titanskrue som erstatter roten av en manglende tann. Titanimplantatet (kunstig rot) fungerer som et anker for å holde den kunstige tannen (kronen) på plass, noe som gir deg en “ekte tann”. Den kunstige tannen kan enten være skrueretinert eller sementert.

Det blir foretatt en grundig klinisk og røntgenologisk kontroll for å evaluere om implantatbehandling er det rette valget for deg. I noen tilfeller vil det være behov for samarbeid med en spesialist tannlege som utfører en del av behandlingen.

Implant kirurgi

Tannimplantater settes kirurgisk i kjevebenet, hvor de erstatter røtter til manglende tenner. Titan implantater er veldig vevsvennlige og vil gro fast i benet. Det er et kirurgisk inngrep som er smertefritt. Vanlige enkle implantatorasjoner er forbundet med lite smerte og komplikasjoner etterpå.

  • Din skadede tann er fjernet.
  • Etter at kjevebenet din er tilhelet, kan implantatet installeres.
  • Implantatet trenger så å gro fast i benet før det kan belastes, dette kan ta 2-5 mnd.
  • Etter tilheling blir implantat skannet med avtrykkstopp og krone/bro fremstilles.
FILLINGS, INLAYS AND ONLAYS
Info

FOREBYGGING ER NØKKELORDET

Opprettholde et sunt smil starter med forebygging og regelmessig tannkontroll. Det er viktig med regelmessige kontroller, for å sikre at tennene og tannkjøttet er friskt og sundt.